Šta je zvučna masaža?

Zvučna masaža je jedan od načina opuštanja tela prijatnim zvucima terapeutskih činija Peter Hess® i njihovom vibracijom. Naša pažnja je usmerena prema prijatnim zvucima činija, pri čemu dolazi do stanja duboke opuštenosti, do smanjenja moždane aktivnosti, što nam daje osnovu za otpuštanje strahova, briga i svih stanja koja utiču negativno na naše zdravlje. Vibracija činija nežno masira naše telo delujući na njega umirujuće i uravnotežujuće i dovodi u sklad naše telesno, umno i duhovno biće. Naše telo se regeneriše, revitalizuje i energizuje. Moj prvi susret sa zvukom i vibracijom zvučnih terapeutskih činija kao klijenta je bila ljubav na prvi zvuk i tretman, izuzetno nežan i prijatan; bio je neverovatan osećaj lakoće i regeneracije posle prvog tretmana. Veliko hvala mojoj dobroj prijateljici Violeti koja me je povezala sa ovom čarobnom metodom i divnim učiteljima Silvani i Mirjani, koje su me uvele u potpuno nov svet zvuka i vibracije. Hvala za sva prelepa iskustva i druženja sa dragim poznanicima i prijateljima sa prostora Balkana – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, koje sam upoznala kroz seminare na putu učenja zvučne masaže do praktičarke.

Tok tretmana zvučne masaže

Prvi dolazak na tretman zvučnom masažom podrazumeva uvodan razgovor o zdravstvenom stanju klijenta, eventualnim zdravstvenim tegobama, o terapiji koju koristi, o celokupnom zdravstvenom stanju, razlogu dolaska, koji može biti samo opuštanje usled svakodnevnih obaveza, napetosti, blokada u određenom delu tela ili potreba za radom na konkretnom problemu u telu. Posle uvodnog razgovora prelazimo na zvučnu masažu koja se radi na udobnom terapeutskom stolu za masažu, koji je napravljen upravo za ovu masažu, na kome se klijent udobno smesti i pokrije.

Masaža počinje izvan tela u Auri zdravlja da bi se telo opustilo i uvelo u sklad sa vibracijama i zvukom terapeutskih činija. Sledi polaganje činija na telo i njihovo ozvučavanje tačno određenom palicom počevši od stopala i zadnje strane tela.
Kada završimo zadnju stranu tela, klijent se okreće i radimo prednju stranu tela.
Vreme masaže je okvirno 45-50 minuta. .

Iza zvučne masaže potrebno je vreme mirovanja 5-10 minuta da bi telo integrisalo promene koje su se desile. Većina klijenata posle zvučne masaže oseća opuštenost, smirenost, lakoću, kao da su skinuli teret sa svog tela, bolje spava i sl. Razgovaramo o vašem iskustvu u toku zvučne masaže i dogovaramo se za sledeći termin.
Iza zvučne masaže proces u telu se i dalje odvija svojim ritmom i dinamikom u zavisnosti od toga koliko je telo i osoba spremna da otpusti i radi. Svako telo drugačije reaguje i ima svoj autentičan proces kroz koji prolazi.
Preporučuje se na početku susreta sa zvukom 3-5 uzastopnih masaža u intervalima 5-7 dana između masaža.

Za sve informacije možete pozvati na tel:+381 61 150 57 11
Kontakt osoba Snežana Kostić ili
na email peterhess.srbija@gmail.com

Tretman zvučna kupka

Šta je zvučna kupka?

Zvučna kupka je kupanje u zvuku različitim zvucima i frekvencijama instrumenata koji se koriste u ovoj tehnici. Lekovitost zvuka u cilju poboljšanja zdravlja poznat je već hiljadama godina. Koriste se razni instrumenti počevši od Tam tam gonga, Fen gonga, Tibetanskih činija, kišnog štapa, košija, zafira, cimbala – koji nas dovode u stanje meditacije i relaksacije.

Za razliku od zvučne masaže, koja se izvodi na relaciji klijent – praktičar i direktno na telu, u zvučnoj kupci nema direktnog kontakta sa činijama i instrumentima . Obično se radi za grupu ljudi i to u ležećem položaju.

Tretmani zvukom:

  • Osnovna zvučna masaža 45 min
  • Individualna zvučna masaža 50 min
  • Parcijalna zvučna masaža 30 min
  • Zvučna kupka grupa 1h
  • Zvučna kupka individualna

Mogućnost kupovine vaučera kao poklona

Pored tretmana zvučnom masažom i zvučnom kupkom, u našem centru možete pohađati i edukacije a možete i nabaviti svu potrebnu opremu za rad sa zvukom